behandlertorvet_g8k7573

 
 

Ved en akutte skader og overbelastning, eller ved langvarige eller tilbagevendende rygsmerterer, er genoptræning vigtig for at forebygge kronicitet samt at få tillid til at bevæge sig naturlig og frit.

Genoptræning og regelmæssig motion er er også vigtig ved slitage og generelt dårlig fysisk form. Ved slitage kan målrettet træning reducere smerter og forbedre funktionen, og herigennem lette dagligdagen og undgå eller udsætte en operation.

Mange kan får en lettere hverdag ved at komme i generelt bedre fysisk form. Kondition og muskelstyrke samt koordination og balance svækkes med alderen, disse faktorer kan påvirkes positiv ved regelmæssig træning.

Hos os er det en fysioterapeut eller kiropraktor der leder holdtræning, og det er højt fokus på kvalitet i bevægemønsteret fremfor kvantitet.

Alle kan deltage, men hvis du ønsker at genoptræne efter en skade eller operation, skal du først til konsultation hos vores fysioterapeut. Dette da problemstilling skal kortlægges, og for at få bedst mulig opfølgning og udbytte af træningen.

Holdtræning foregår i vores træningssal. Der få deltagere pr. hold, typisk 6-10 personer, og du vil således få tæt opfølgning af vores fysioterapeut, samtidigt vil møde andre personer med lignende problem og behov som dig.


Genoptræning

Efter en akut skade, eller en overbelastningsskade, er genoptræning vigtig for at undgå kronicitet og reducere risiko for at pådrage sig en ny skade.

Genoptræning foregår ved at du instrueres i hjemmeøvelser, og der aftales kontroltider for at sikre at du laver øvelserne korrekt og du instrueres i progression i øvelserne.

Du kan også vælge at komme til personlig træning eller holdtræning ved vores fysioterapeut. Holdtræning foregå i vores egen træningssal.


Individuel træning

Når fysioterapeuten tilpasser genoptræningen individuelt, laves en individuel vurdering der tager udgangspunkt i skadens omfang, patientens tidligere og nuværende aktivitetsniveau samt målsætning for træningen.

Genoptræning er ikke udelukkende aktuelt ved et akut eller kronisk skadetilfælde. Med alderen svækkes muskelstyrke, kondition, reaktionsevne, balance og syn. Alle disse faktorer påvirker hinanden gensidigt, derfor vil mange ældre få en lettere hverdag ved at komme i generelt bedre fysisk form.

Vores fysioterapeuten laver en vurdering af hvilken type træning og sammensætning af øvelser der vil være hensigtsmæssigt for at opnå et fælles mål.