behandlertorvet_g8k7687

 
 

En Kiropraktor har gennemgået en 5-årig universitetsuddannelse efterfulgt af et års turnus. Kiropraktorer er specialister i at diagnosticere, behandle og forebygge lidelser der er relateret til din krops muskler, knogler og led.

Du kan henvende dig direkte til vores kiropraktor uden henvisning fra din egen læge. Som autoriseret sundhedspersonel kan kiropraktoren selvstændigt undersøge og diagnosticere din lidelse.


Undersøgelse

Undersøgelsen hos kiropraktoren starter med en samtale omkring de symptomer du henvender dig med, samt forventninger til undersøgelsen og evt. behandling.

Kiropraktoren vurderer din holdning fra top til tå, og bruger hænderne for at lokalisere smertekilder i muskulatur, senetilhæftninger og led. Almindelige ortopædisk og neurologisk undersøgelse indgår som en del af den kiropraktiske vurdering.

Med bagrund i de symptomer du henvender dig med, og den kiropraktisk undersøgelse, planlægges dit behandlingsforløb hos os.

Dersom kiropraktoren vurderer at der er behov for yderligere undersøgelser, fx billeddiagnostik som røntgen og MR-skanning, kan du henvises til disse eller vi være behjælpelig med at kontakte din læge.


Behandling

En vigtig del af kiropraktorens behandling er information og rådgivning. For at du som patient bedst muligt skal kunne mestre og forebygge din skade er det vigtigt at du har viden omkring din skade.

Kiropraktoren benytter en række manuelle behandlingsteknikker. Mobiliserings- og manipulationsbehandling retter specifikt og nænsomt på funktionen i et led. Ved hjælp af små hurtige tryk, genoprettes den bedst mulige funktion i leddene og nervesystemet.

Kiropraktoren bruger en række bløddelsteknikker overfor muskler, sener og ledbånd. Specifikke strækteknikker (MET) benyttes for at afspænde muskler og mobiliserer bindevævet. Triggerpunkt behandling med tryk og med nåle (IMS) fjerner lokale og udstrålende smerter fra muskulatur samt faciliterer hæmmet/inaktiv muskulatur. Fascie behandling er en teknik som benyttes for at øge fleksibiliteten i bindevævet omkring og mellem musklerne. Tværfibermassage er en teknik som benyttes af kiropraktoren for at reducere betændelse ved senetilhæftninger.

Du vejledes også i øvelser af din kiropraktor, øvelser bruges nogle gange alene som behandlingsstrategi, men som regel indgår de som en del af en behandlingsplan. Efter en skade er det vigtigt at du genoptrænes. Som et minimum skal du op på niveauet du havde inden skaden opstod, dog er vores mål, at du efter genoptræningen er på et højere niveau, således at du undgår tilbagefald el. pådrager dig en ny skade. Det er derfor vigtigt at øvelserne er individuelt tilpasset dig og din skade.


Genoptræning

Efter akut eller overbelastningsskade vil genoptræning være vigtig. Dette for at undgå kronisk tilstand af skaden og hurtig tilbagevendelse til idræt og/eller arbejdsmarked, samt reducere risiko for at pådrage sig en ny skade.

Genoptræning foregår ved at du instrueres i hjemmeøvelser, og der aftales kontroltider for at sikre at du laver øvelserne korrekt og du instrueres i progression i øvelserne.

Hos vores kiropraktor tilpasses genoptræningen individuelt, med udgangspunkt i skadens omfang, patientens tidligere og nuværende aktivitetsniveau og målsætning for behandlingen.

Du kan også vælge at komme til personlig træning ved vores fysioterapeut. Træningen kan da foregå i Fitness World’s lokaler.

Genoptræning er ikke udelukkende aktuelt ved et akut eller kronisk skadetilfælde. Med alderen svækkes muskelstyrke, kondition, reaktionsevne, balance og syn. Alle disse faktorer påvirker hinanden gensidigt. Mange ældre vil få en lettere hverdag ved at komme i generelt bedre fysisk form. Kiropraktoren kan lave en vurdering af hvilken type træning og sammensætning af øvelser der vil være hensigtsmæssigt for at opnå et mål.