behandlertorvet_g8k7687

 
 

Kiropraktor

En kiropraktorer er specialist i at diagnosticere og behandle smerter der er relateret til din krops muskler, knogler og led.

Kiropraktorerne har gennemgået en 5-årig universitetsuddannelse efterfulgt af et års turnus.

Du kan henvende dig direkte til vores kiropraktorer uden henvisning fra din egen læge. Som autoriseret sundhedspersonel kan kiropraktoren selvstændigt undersøge og diagnosticere din lidelse.


Undersøgelse

Undersøgelsen hos kiropraktoren starter med en samtale omkring de symptomer du har, samt de forventninger du har til behandlingen.

Kiropraktoren vurderer din holdning fra top til tå, og bruger hænderne for at lokalisere smertekilder i muskulatur, sener og led. Funktionelle test, samt almindelige ortopædisk og neurologisk undersøgelser indgår som en del af den kiropraktiske vurdering.

Med bagrund i de symptomer du henvender dig med, og den kiropraktisk undersøgelse, planlægges dit behandlingsforløb hos os.

Dersom kiropraktoren vurderer at der er behov for yderligere undersøgelser, fx billeddiagnostik som røntgen og MR-skanning, kan du henvises til disse eller vi være behjælpelig med at kontakte din læge.


Behandling

Kiropraktoren benytter en række manuelle behandlingsteknikker. Manipulation retter specifikt og nænsomt på funktionen i et led. Ved hjælp af små hurtige tryk, genoprettes den bedst mulige funktion i leddene og nervesystemet.

Kiropraktoren behandler også muskler, sener og ledbånd. Spændt muskulatur kan behandles med tryk og akupunktur. Sener og bindevæv behandles med stræk- og fasciebehandling, bl.a. for at øge fleksibiliteten omkring led.

Du vejledes også i øvelser af din kiropraktor, øvelser bruges nogle gange alene som behandlingsstrategi, men som regel indgår de som en del af en behandlingsplan.

En vigtig del af kiropraktorens behandling er information og rådgivning. For at du som patient bedst muligt skal kunne mestre og forebygge din skade er det vigtigt at du har viden omkring din skade.