Man massaging a woman's neck


Generelt

Massage er en vigtig behandlingsform mod generelle spændinger og ømhed i muskulatur.

Massage hjælper på lymfecirkulation, sænker blodtryk samt forbedrer koordination og balance.

Derudover har behandlingen stor betydning for generel velvære for krop og sjæl, gennem
at sænke stress og højne stresstolerancen.

Spændinger og ømhed i muskulatur kan opstå som følge af forkert holdning, overbelastning på arbejde, fritidsinteresser eller sport samt følelsesmæssige overbelastninger som stress, angst og depression.

Hos os har massøren tæt samarbejde med de øvrige terapeuter ved klinikken, og hvis der skønnes at du har behov for behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut, eller hvis der er behov for træning eller genoptræning, vil massøren hjælpe dig videre til den rigtige behandling i klinikken.


Tilstande der behandles

Du kan opsøge vores massør, hvis du ønsker at få løsnet op i spændinger og ømhed i muskulaturen og bindevæv, eller hvis du ønsker generel velvære for krop og sjæl.

Massøren behandler også smertetilstande hvor spændinger i muskulatur og forkortninger i bindevævet forårsager:

  • Rygsmerter
  • Bækken og hoftesmerter
  • Nakke- og skuldersmerter
  • Arm- og bensmerter
  • Hovedpine
  • Kæbe- og ansigtssmerter


Behandling

Der findes mange forskellige former for massage og teknikker som massøren anvender, teknikkerne kombineres og tilpasses dig og dit problem.


Triggerpunktmassage

Triggerpunkter er spændte muskelfibre, som danner sensible og smertefulde knuder (myoser) i muskulaturen. På grund af sammentrækninger i muskelfibrene forkortes musklen, derved reduceres bevægeligheden og muskelfunktion.

Når et triggerpunkt er aktivt, giver det anledning til et karakteristisk udstrålende smertemønster.

Alle muskler har hver sit karakteristiske smertemønster, der er tilnærmet ens fra person til person. Triggerpunkter i skulderåg og nakke kan f.eks. forårsage hovedpine, punkter i skulder- og hoftemuskulaturen kan give anledning til arm- og bensmerter.

Et triggerpunkt kan opstå ved akut skader i muskulaturen, men ofte aktiveres triggerpunkter ved længerevarende ensidig gentagne belastninger samt ved psykiske belastninger. Kulde vil ofte forværre smerterne.

Ved triggerpunktmassage fjernes triggerpunkter, det foregår ved at massøren laver et tryk direkte på det ømme punkt i muskulaturen. Trykket holdes i 20-30 sekunder sekunder, og gentages til de lokale og udstrålende smerter reduceres.

Triggerpunktmassage kombineres ofte med andre teknikker, selvom triggerpunktsbehandling ofte kan bruges alene til specifikke smertetilstand.


Bindevævsmassage

Bindevæv er en hinde, som omgiver alle vores muskler og knogler samt de indre organer. Musklerne er bundter af muskelfibre der holdes sammen af, og forbindes til knogleren af bindevæv (sener).

Musklerne hænger sammen i funktionelle kæder der danner liner langs med og omkring hele kroppen. Forkortninger i bindevævet kan forårsage dysfunktioner andre steder langs med disse funktionelle linier.

Bindevævsmassage er en form for massage som anvendes for at løsne stramhed og forkortninger i bindevævet, derved reduceres spændinger og forkortninger i de funktionelle muskelkæder, og kropsholdningen forbedres og dysfunktioner reduceres.
 

Klassisk massage

Klassisk massage er en dybdegående muskelmassage, der afhjælper spændinger i selve muskulaturen.

 
 

Sportsmassage

Ved sportsmassage kombinerer flere forskellige teknikker.

 
 

Wellness massage

Ved Wellness massage kombineres varme sten og oliemassage.

 
 

Segmentær massage

Segment massage løsner op for spændinger den segmentære muskulatur langs med rygsøjlen.

 
 

Tværfiber massage

Tværfiber massage anvendes når der er betændelses tilstande ved senetilhæftninger og slimsække.