112022sep
Medicin induceret hovedpine

Medicin induceret hovedpine

Det er et paradoks at den medicin du tager for at lindre hovedpinen, kan medvirke til at du udvikler kronisk hovedpine el. migræne. Omkring 8-10 % af de, som tager store mængder håndkøbsmedicin eller migræne medicin, udvikler kronisk hovedpine.

Overforbrug af håndkøbsmedicin, f.eks. Treo, Kodimagnyl, Pamol og Ibuprofen, eller lignende smertestillende medicin, gennem mere en 3 måneder kan medføre at du udvikler denne form for hovedpine. Også overforbrug af migrænemedicin (Ergotamin og Triptaner) og Kodein kan udløses svær hovedpine.

Typisk ender du op i en ond cirkel, hvor den oprindelige hovedpine ændres gradvis til en kronisk ukarakteristisk migrænelignede hovedpine, som dæmpes noget, men forsvinder ikke helt ved indtagelse af yderligere medicin.

65% af patienterne med medicininduceret hovedpine har migræne som primær hovedpine, 27% havde spændingshovedpine og 8% havde blandingshovedpine, dvs. hovedpine der f.eks. har karakter af nakke- og spændingshovedpine eller spændingshovedpine og migræne.

De aktuelle anbefalinger til behandling af medicininduceret hovedpine er information til patienterne, der skal informeres omkring de mange forskellige komplikationer et overbrug af medicin kan medføre. Der skal også informeres om behandlingsmuligheder af den tilgrundliggende hovedpine, fx spændingshovedpine og migræne, der har ført til overforbruget af medicin.

Læs mere omkring hovedpine her >>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *